Acceptance & Commitment – coaching & therapie

Ik heb 12 februari de basisopleiding afgerond bij Stresswise Academy en ondertussen ook gestart met de opleiding tot ACT therapeut! Een mooie aanvulling op de ervaring die ik al heb opgedaan in de zorgsector en passend bij de manier waarop ik mijn ervaringsgerichte manier van coaching vorm geef.

ACT, ofwel Acceptance & Commitment Therapy is een gedragstherapie die voor een flink deel gebaseerd op aspecten van mindfulness en daarnaast op persoonlijke waarden en van deze waarden afgeleide acties (of gedrag). Het gaat er in deze therapie om dat je leert accepteren wat je niet kan veranderen en daarnaast (kleine, soms grote) duurzame veranderingen in het dagelijks leven in zet.
Het leven is vaak minder maakbaar dan je denkt. Het draait bij ACT om de juiste balans tussen acceptatie en (positieve) verandering met als doel psychisch welbevinden.

De basisopleiding heeft me al veel inzicht gegeven in hoe mindfulness op een laagdrempelige manier ingezet kan worden in coaching en therapie. Ik kijk uit naar de komende twee jaar waarin ik nog meer zal leren (en zelf ervaren!) wat ACT allemaal te bieden heeft!

Interesse? Ik zoek nog proef cliënten! Mail me als je meer wilt weten.